ÇOCUKLAR MÜZEYİ ÇOK SEVDİ
Türkiye’de eşi benzeri olmayan deniz canlıları müzesi öğrencilerin ilgi odağı oldu. Müzedeki devasa büyüklükteki köpekbalıkları, vatoz ve orkinoslar başta olmak üzere mumyalanmış binlerce deniz canlısını öğrenciler yakından inceliyor.
Birbirinden ilginç deniz canlısının mumyalanarak sergilendiği Türkiye Deniz Canlıları Balıkçı Kenan Müzesi Beylikdüzü Yaşam Vadisi’ndeki merkezinde ücretsiz olarak ziyaret edilmeye devam ediyor. Müzeyi; İstanbul’un hem Anadolu hem de Avrupa yakasından hergün yüzlerce öğrenci ziyaret ederken müzenin kurucusu Balıkçı Kenan Balcı, merak eden öğrencileri de ücretsiz olarak gezebilecekleri müzeye davet etti.
“Çocuk, büyük herkese kapımız açık”
Her gün İstanbul’un çeşitli semtlerindeki ilk ve orta dereceli okulların yanı sıra anasınıfı öğrencilerinin de ziyaretine ev sahipliği yapan deniz canlıları müzesi ücretsiz olarak hizmet vermeye devam ediyor. Çoğunluğunu Türkiye karasularında yakalanan deniz canlılarının oluşturduğu müzenin kurucusu İstanbul’un ünlü balıkçısı Kenan Balcı, “15 binden fazla deniz canlısı türünü büyük bir uğraşla mumyalayıp kalıcı bir eser haline getirdik. Gelip gören herkesin hayret ettiği müzemizi her öğrenci mutlaka ziyaret etmeli. Müzemize giriş ücretsizdir. Kapımız herkese sonuna kadar açık” dedi.
Çocukların balığı en iyi tanıyacağı yer
Türkiye Deniz Canlıları Müzesi’ndeki balık türlerinin her geçen gün daha da arttığını belirten Balıkçı Kenan Balcı, “Özellikle öğrenme çağındaki çocuklarımız, şimdilerde ancak kitap, ansiklopedi ve belgesellerde görebilme imkanı buldukları balık türlerini müzemizde yakından, dokunarak inceleyebiliyorlar. Müzemizin yanısıra bir de mini hayvanat bahçesi oluşturduk. Burada da çocuklarımız, çoğunluğu kümes hayvanlarından oluşan hayvanları sevmeye gelebilirler” diye konuştu.
Müzede 30 yılın emeği var
Türkiye Deniz Canlıları Balıkçı Kenan Müzesi’nin dünya genelinde bir ilk olduğuna dikkati çeken Balıkçı Kenan Balcı, “Otuz yıldan buyana büyük bir uğraş verdik. Müzede bulunan türler arasında kimi deniz canlısının yakalanma tarihi 20 yıl öncesine dayanırken, kimisi ise henüz Geçtiğimiz yıl yakalanan türler. Örneğin müzede sergilemekte olduğumuz bazı türleri denizlerimizde son beş yıldır görmek mümkün olmuyor. Bir çok nesli tükenen deniz canlısı var. Bunun bir nedeni de denizlerimizdeki kirlilik ve iklimsel değişiklikler” dedi.